Zwarte wol macht, geld en liefde

omslag zwarte wol

Zwarte wol van Henri Van Nieuwenborgh

Zwarte wol: Met 15 miljoen ‘spaargeld’ heeft Louis een gepensioneerd breigoedfabrikant een probleem op te lossen. De Belgisch staat is op zoek naar ‘spaargeld’ dat op buitenlandse banken staat geparkeerd. Louis heeft een probleem want de Luxemburgse banken hebben straks geen bankgeheim meer.
Dit geld moet Louis nuttig besteden anders komt de belastingdienst als verrassing met een forse boete. Maar wat is nuttig in dit verband.

Marek is een Poolse portier van de discotheek ‘The Stones’ die geregeld contact heeft met de verpleegster in de serviceflat van Louis. De Italiaanse baas van deze discotheek, Marco Leone, krijgt nog een veel geld van de Pool. Deze gokschuld liep Marek op in de disco die doordeweeks een illegaal gokhuis is. Marco Leone sommeert Marek om de schuld snel in te lossen. Marek ziet dan ook geen andere mogelijkheid om bij Aleksandr, wat later een maffia baas bleek te zijn, wat geld te lenen. Marek liet zich zo met allerlei illegale praktijken in zoals drugssmokkel, vrouwenhandel.

Aleksandr is ook de uitbater van enkele speelhallen en casino’s. Als hij van Marek hoort dat bij de discotheek geregeld illegaal gegokt wordt vraagt dit om maatregelen.

In Zwarte wol draait alles om macht, geld en liefde.

Zwarte wol bestel nu

Eerder zijn van Henri Van Nieuwenborgh verschenen: De Bankier en Vals glazuur

Op 12 maart 2016 was er een prachtige voorstelling van Zwarte wol, hieronder enkele beelden.

Zwarte wol voorstelling
Voorstelling van Zwarte wol, volle zaal in het stadhuis van Aalst
Zwarte wol presentatie spreker op een rij
Sprekers op een rij

 

Share