Vals glazuur | spannende uitgave

Vals glazuur
Vals glazuur van Henri Van Nieuwenborgh

Vals glazuur, de inhoud

Vals glazuur: De broers William en Edmond Claeys leiden een succesvol baggerbedrijf met grote internationale contracten. De Claeys-familie is een hechte en een gegoede familie, met een prominente plaats in de gemeente waar beide broers met hun gezin wonen. William is weduwnaar, heeft een dochter en zoon: Marie, een jonge tiener en Tom. Een voorbeeldig student burgerlijk ingenieur en voorbestemd om in de zaak te stappen. Marie is het zorgenkindje, ze is de dood van haar moeder nooit te boven gekomen en kampt met psychische problemen. Of zou er meer achter haar onverklaarbare voorgevoelens schuilen?

Marie kan het goed vinden met haar oudere nicht Margot, naar wie ze opkijkt. Margot heeft twee broers, een tweeling: Kurt en David. Het gezinsgeluk in dit deel van de familie begint te tanen door de labiele toestand van Kurt en de roekeloze aard van David. Bovendien zorgt een femme fatale in het leven van Edmond voor de nodige deiningen. Dit vrouwelijk schoon slaagt erin zijn blik te vertroebelen, met gevolgen die ze zelf niet had kunnen voorzien. Voeg hier nog aantijgingen van corruptie, chantage en onverwachte spelingen van het lot aan toe, en de smetteloze  façade van deze roemrijke familie begint langzaam maar zeker af te brokkelen.

De tweede uitgave na de succesvolle roman De Bankier van Henri Van Nieuwenborgh, Vals glazuur een fascinerend boek. Was in 2015 genomineerd voor de Gouden Strop.

Een lezer aan het woord:

“Ik denk dat het boek tot de kanshebbers moet behoren van de Gouden Strop want als je niet gaat piepen naar de laatste pagina’s zitten er toch enkele spannende en onverwachte ontknopingen in.

Zoals ik al gezegd heb is je werk zeer fotografisch en volgens mij zeer geschikt om verfilmd te worden. Een film is eigenlijk een aaneenschakeling van foto’s die onze hersenen tot een bewegend gebeuren maken. Ik zal eens met Wouter Van den Houten van TV4 gaan praten die in mijn straat woont.”

Het beste
Josse

Vals glazuur bestel nu

Een uitgave van Mosae Libro.

vals glazuur signeersessie
Signeersessie Vals glazuur in Aalst
Share