Littekens | over de bende van Nijvel

littekens de bende van Nijvel

Littekens over de bende van Nijvel

Vijfendertig jaar na de feiten blijven de misdaden van de bende van Nijvel het grootste onopgeloste gerechtelijke dossier van België. Tussen 1982 en 1985 zorgden deze criminelen met hun moorddadige aanvallen voor een angstpsychose bij de bevolking.
Het bloedbad dat ze in de Delhaize te Aalst aanrichtten was hun laatste en meest verschrikkelijke actie. Wanneer eind 2017 nieuwe gegevens aan het licht kwamen over mogelijke daders draaide de geruchtenmolen volop. Feiten, veronderstellingen en complottheorieën werden door elkaar gehaald.

Auteur Henri Van Nieuwenborgh verdiepte zich in verslagen, persartikels, documenten en foto’s. Hij ging ook te rade bij slachtoffers, nabestaanden, advocaten en onderzoekers. Op die manier kon hij nauwkeurig de feiten fileren van veronderstellingen en vermeende complotten. Tussen de vele plooien van dit dossier ontwaarde hij uiteindelijk, naast de vragen, veel antwoorden.
Samen met fotograaf Pascal Moens volgde de auteur ook nog het bloedige spoor dat de bende trok van Waals Brabant tot Temse en Aalst. Het resultaat is een beklemmend, maar helder naslagwerk met de chronologie van de feiten, de markantste figuren en diverse pistes, geplaatst in een actueel kader. Voorzien van talloze foto’s en geschreven in een vlotte stijl stelt het de lezer in staat om deze bewogen geschiedenis heel precies te vatten.

“Littekens – Het spoor Nijvel-Aalst van de Bende” is een luxueus lees- en fotoboek (19 x 25 cm) met 192 kleurrijke pagina’s. Prijs bedraagt 29 €.

Het boek is helaas uitverkocht.

De andere boeken van Henri

Share